![Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou_5ffde7fc7932c.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kureci-vyvar-s-krupicovymi-nocky-a-zeleninou_5ffde7fc682ad.jpeg)
Suroviny
- Kuřecí skelet
- voda
- sůl
- pepř celý
- nové koření celé
- bob.list
- 1 cibule
- kořenová zelenina (2mrkve,kousek celeru,malá petržel)
- zelená petrželka
- Nočky
- 1 vejce
- dětská krupička
- zelená petrželka
- sůl
- voda
Postup přípravy receptu
-
Kosti propláchneme proudem studené vody, vložíme do hrnce (papiňáku), přidáme očištěnou zeleninu, oloupanou cibuli, koření, zalijeme studenou vodou, osolíme a dáme vařit.
-
Pak vývar přecedíme, vložíme nakrájenou zeleninu(cibuli nevkládáme)a maso, dosolíme a vložíme do polévky nočky a nakrájenou zelenou petrželku.
-
Nočky: vejce prošleháme vidličkou, jemně osolíme a pomalu vmícháváme nakrájenou petrželku a asi 3 rovné polévkové lžíce krupičky (množství je přibližné, záleží na velikosti vajíčka), konzistence má být asi jako těstíčko na obalování.
-
Nabíráme malou namočenou lžičkou a zaváříme do horké osolené vody ale nesmí moc vřít, jinak máme místo nočků rozvářku.
-
Asi po 3 minutách přendáme nočky cedníkem do misky se studenou vodou a před konzumací vkládáme odcezené do vývaru a jen prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Pozor-nočky vařením nabydou. Já jsem vykrajovala mokka lžičkou a byly tak akorát