Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou

106
- reklama -

Suroviny

Kuřecí skelet
voda
sůl
pepř celý
nové koření celé
bob.list
1 cibule
kořenová zelenina (2mrkve,kousek celeru,malá petržel)
zelená petrželka
Nočky
1 vejce
dětská krupička
zelená petrželka
sůl
voda

Postup přípravy receptu

  1. Kosti propláchneme proudem studené vody, vložíme do hrnce (papiňáku), přidáme očištěnou zeleninu, oloupanou cibuli, koření, zalijeme studenou vodou, osolíme a dáme vařit.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak vývar přecedíme, vložíme nakrájenou zeleninu(cibuli nevkládáme)a maso, dosolíme a vložíme do polévky nočky a nakrájenou zelenou petrželku.

  3. Nočky: vejce prošleháme vidličkou, jemně osolíme a pomalu vmícháváme nakrájenou petrželku a asi 3 rovné polévkové lžíce krupičky (množství je přibližné, záleží na velikosti vajíčka), konzistence má být asi jako těstíčko na obalování.

  4. Nabíráme malou namočenou lžičkou a zaváříme do horké osolené vody ale nesmí moc vřít, jinak máme místo nočků rozvářku.

  5. Asi po 3 minutách přendáme nočky cedníkem do misky se studenou vodou a před konzumací vkládáme odcezené do vývaru a jen prohřejeme.

Poznámka od kuchařky

Pozor-nočky vařením nabydou. Já jsem vykrajovala mokka lžičkou a byly tak akorát