
- reklama -
Suroviny
- kuřecí droby, celý skelet
- sáček mražené zeleniny pod svíčkovou (350-500 g)
- 5 ks celého pepře
- 3 ks nového koření
- 2 bobkové listy
- 3 vejce
- 1 lžíce zelené petrželky
Postup přípravy receptu
-
Droby a skelet vaříme v dostatečném množství vody spolu s kořením a solí minimálně 2 hodiny, aby vývar byl silný.
-
Pak scedíme, obereme maso ze skeletu, nakrájíme na porce spolu s droby.
-
Vývar přivedeme k varu, nasypeme zeleninu a vaříme 10 minut.
-
Přidáme rozšlehaná vejce, nasypeme maso a na závěr posypeme petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Tato polévka je do skupiny ZV a měla by zasytit. Proto masem, vejci a zeleninou nešetříme.
Kuchařka: Taevita