
- reklama -
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce posekané petrželové natě
- 1 lžička citronové kůry
- 3 sterilované okurky
- 3 lžíce pokrájené kapie
- 1 lžička tymiánu
- 2 lžíce octa
- olej
- 250 ml smetany na vaření
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu pokrájíme nadrobno.
-
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a prudce opečeme z obou stran ba rozpáleném oleji. Vyjmeme.
-
Do výpeku nasypeme cibuli, okurky, kapii, petrželovou nať, citronovou kůru, tymián, rozmačkaný česnek a vše osmažíme.
-
Na tento základ dáme opečené maso, zastříkneme octem.
-
Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme do změknutí.
-
Ve smetaně rozkvedláme lžíci mouky, vlijeme na maso, ještě chvíli povaříme.
Poznámka od kuchařky
vynikající recept maminky Lenky (mamincinyrecepty.cz)
Kuchař: kedlubna