
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 500 g kuřecího masa
- 2 lžičky kari
- 1 lžička škrobu
- červená kapie
- mrkev
- cibule
- čínské zelí 3-4 listy tvrdší část
- pórek
- houby shiitake (čínská houba, lze přidat i jiné)
- pepř
- sůl
- Omáčka:
- 1 lžička octu
- 200 ml vody
- 5 lžic sójové omáčky
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky škrobu
- Zeleniny stačí dát od každého kousek!!!
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu pokrájíme na nudličky (papriku, mrkev, zelí), cibuli na tenčí měsíčky, porek na kolečka.
-
Dáme zprudka osmahnout na olej, jen krátce, aby byla mrkev křupavá, přidáme houby.
-
V hrnečku si rozmícháme suroviny na omáčku, důkladně rozmícháme a nalijeme k zelenině.
-
Promícháme a krátce povaříme (pokud omáčka nezhoustne, přilijeme ještě trošinku vody rozmíchané se škrobem, ale opatrně, ať to není husté moc).
-
Kuřecí pokrájíme na nudličky a posypeme kari, škrobem, pepřem a promícháme. Na jiné pánvi zprudka osmahneme dozlatova a pak přidáme do omáčky.
-
Dochutíme solí (chuť by měla být sladkokyselá).
Poznámka od kuchařky
PS:do omáčky můžeme přidat i bambusové výhonky, podáváme nejlépe s rýží!!!
Kuchařka: Bohunka.T