Kuřecí uzená dobrůtka

72
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 uzená kuřecí stehna
5 žampiónů
1 menší pórek
1 lahůdková cibulka
2 hrsti zelených fazolek
2 stroužky česneku
1 lžíce provensálského koření
300 ml drůbežího vývaru (podle toho kolik chceme šťávy)
olivový olej
1 lžíce Solamylu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Stehna si obereme a natrháme na kusy, pór a lahůdkovou cibulku nakrájíme na kolečka, žampióny s česnekem na plátky a dlouhé fazolky překrájíme na trochu menší.

  2. Na hlubší pánev si nalijeme trochu oleje, dáme pórek, česnek s lahůdkovou cibulkou a chvíli smažíme. Pak přidáme natrhané maso, žampióny, fazolky, posypeme provensálským kořením a tak 10 minut prohříváme.

  3. Dál zalijeme vývarem ve kterém si rozpustíme Solamyl, dosolíme, mícháme a necháme ještě 15 minut dusit a máme hotovo.

Poznámka od kuchařky

Chvilku přemýšlím, pak něco vymyslím, dnes tomu nebylo jinak a jak jsem předpokládala, bylo to výtečné! K tomu jsem jako přílohu dala rýži vařenou v mikrovlnce.