
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 uzená kuřecí stehna
- 5 žampiónů
- 1 menší pórek
- 1 lahůdková cibulka
- 2 hrsti zelených fazolek
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce provensálského koření
- 300 ml drůbežího vývaru (podle toho kolik chceme šťávy)
- olivový olej
- 1 lžíce Solamylu
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Stehna si obereme a natrháme na kusy, pór a lahůdkovou cibulku nakrájíme na kolečka, žampióny s česnekem na plátky a dlouhé fazolky překrájíme na trochu menší.
-
Na hlubší pánev si nalijeme trochu oleje, dáme pórek, česnek s lahůdkovou cibulkou a chvíli smažíme. Pak přidáme natrhané maso, žampióny, fazolky, posypeme provensálským kořením a tak 10 minut prohříváme.
-
Dál zalijeme vývarem ve kterém si rozpustíme Solamyl, dosolíme, mícháme a necháme ještě 15 minut dusit a máme hotovo.
Poznámka od kuchařky
Chvilku přemýšlím, pak něco vymyslím, dnes tomu nebylo jinak a jak jsem předpokládala, bylo to výtečné! K tomu jsem jako přílohu dala rýži vařenou v mikrovlnce.
Kuchařka: Bibinka