
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 750g kuřecích prsou
- 1 L-vejce
- 2 plátky celozrnného toustového chleba
- 1 lžička sušeného mletého zázvoru
- 3 stroužky česneku
- 1 svazek petržele
- 1 lžička dijonské hořčice
- 100ml obilného mléka OvesMilk TopNatur (sušený nápoj + voda dle návodu)
- sůl
- pepř
- 750g oloupaných brambor
- 1 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa očistíme a nameleme.
-
Toustový chléb nakrájíme na malé kostičky a namočíme do mléka. Petržel nasekáme a česnek prolisujeme.
-
Vše smícháme, osolíme, opepříme a hotovou směs dáme na pečící papír do pekáčku (cca 2 cm vrstva).
-
Pečeme zhruba 30-35 min při 200° C.
-
Hotovou placku nakrájíme na trojúhelníkové tvary.
-
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, lžíci oleje nalijeme do 0,5l vody a brambory v olejové lázni vykoupeme. Tím získáme zlatavé brambory, ale nebudou mastné.
-
Na pečicím papíře pečeme při 200°C dozlatova.
-
Brambory těsně před servírováním promícháme s římským baby salátem, který celé jídlo odlehčí a osvěží.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: DlabemeZdrave