Kuřecí supreme s bylinkovým máslem a grilovaným chřestem

75
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kusy kuřecích prsou s kostí a kůží
2 snítky plocholisté petržele
2 snítky tymiánu
1 lžíce olivového panenského oleje
2 snítky oregana
80 g másla
sůl
pepř
2 stroužky česneku
20 ml olivového oleje
600 g bílého oloupaného chřestu
růžový pepř
100 g másla
100 ml bílého vína
1 šalotka

Postup přípravy receptu

  1. Bylinky nasekáme najemno, smícháme s máslem a utřeným česnekem se solí. Bylinkové máslo vložíme pod kůži prsou. Prsa opepříme a potřeme olejem. Vložíme do rozpáleného optigrilu na program drůbež a pečeme. Po upečení necháme odpočinout asi 5 minut na teplém místě a osolíme.

  2. Chřest vložíme do optigrilu na program zeleniny a grilujeme doměkka. Osolíme a opepříme růžovým pepřem. Šalotku nakrájíme najemno, vložíme do rendlíku, zalijeme vínem a redukujeme asi na 1/5. Poté zašleháme máslo a výpek z kuřete. Případně dosolíme.

Poznámka od kuchařky

S elektrickým kontaktním grilem můžete grilovat po celý rok! Senzory měří tloušťku masa, takže steak nebo grilovaná ryba budou vždy přesně podle vašich představ. Displej mění barvu, zobrazuje fáze přípravy a upozorňuje zvukovým signálem na přesný stav grilování. Grilovací plošky jsou vybavené nepřilnavým povrchem, takže čištění půjde samo!