Kuřecí stripsy podle Majkla

76
- reklama -

Suroviny
libovolny

1 kg kuřecích prsou
0,5 l kuřecího vývaru
citronová šťáva z 1/2 citronu
400 g hladké mouky
3 vejce (a do nich trochu mléka)
2 velké lžíce provensálského koření
1 lžíce česneku sušeného
1 lžíce sladké papriky
1 lžička pepře
1 lžička soli (solila jsem lžičku do mouky a trošku ještě do vajíčka)
2 lžíce sojové mouky (plnotučná hladká dá se sehnat ve zdravé výživě)
500 g kukuřičných lupínků neslazených

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si nakrájíme kuřecí prsa na proužky (kousky dle libosti), vložíme do misky a zalijeme vývarem (studeným) ideálně čerstvým domácím, pokud není tak nouzově z kostky a vlijeme šťávu z citronu.


    Zobrazit celý recept

  2. Necháme v lednici marinovat do dalšího dne.

  3. Na druhý den si do mouky vmícháme všechno koření + sojovou mouku a promícháme, vajíčka si rozmícháme s trochou mléka a jemně posolíme.

  4. Kukuřičné cornflakes si rozmixujeme v mixeru najemno (ne úplně) nebo je rozbijeme v sáčku na menší kousky.

  5. Stripsy obalujeme klasicky jako řízek – mouka-vejce-cornflakes.

  6. Smažíme v rozpáleném oleji cca 2-4 minuty.

Poznámka od kuchařky

Můžete podávat s oblíbeným dipem nebo omáčkou či dresinkem. Sojová mouka se přidává proto, aby stripsy tolik nesály olej.