
- reklama -
Suroviny
libovolny
- 1 kg kuřecích prsou
- 0,5 l kuřecího vývaru
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- 400 g hladké mouky
- 3 vejce (a do nich trochu mléka)
- 2 velké lžíce provensálského koření
- 1 lžíce česneku sušeného
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička pepře
- 1 lžička soli (solila jsem lžičku do mouky a trošku ještě do vajíčka)
- 2 lžíce sojové mouky (plnotučná hladká dá se sehnat ve zdravé výživě)
- 500 g kukuřičných lupínků neslazených
Postup přípravy receptu
-
Den předem si nakrájíme kuřecí prsa na proužky (kousky dle libosti), vložíme do misky a zalijeme vývarem (studeným) ideálně čerstvým domácím, pokud není tak nouzově z kostky a vlijeme šťávu z citronu.
-
Necháme v lednici marinovat do dalšího dne.
-
Na druhý den si do mouky vmícháme všechno koření + sojovou mouku a promícháme, vajíčka si rozmícháme s trochou mléka a jemně posolíme.
-
Kukuřičné cornflakes si rozmixujeme v mixeru najemno (ne úplně) nebo je rozbijeme v sáčku na menší kousky.
-
Stripsy obalujeme klasicky jako řízek – mouka-vejce-cornflakes.
-
Smažíme v rozpáleném oleji cca 2-4 minuty.
Poznámka od kuchařky
Můžete podávat s oblíbeným dipem nebo omáčkou či dresinkem. Sojová mouka se přidává proto, aby stripsy tolik nesály olej.
Kuchařka: amarcha