Kuřecí stehýnka plněná Hermelínem

62
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 vykostěná kuřecí stehna s kůží
1 Hermelín
sůl
pepř
mletá paprika
grilovací koření
kmín
2 plátky másla
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěná kuřecí stehna osolíme a opepříme. Hermelín nakrájíme na hranolky a každý obalíme v mleté paprice, položíme na plátky masa a důkladně zabalíme, omotáme provázkem, já použila jehlu s nití.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso vložíme do pekáčku, po povrchu malinko osolíme, opepříme, posypeme kmínem, mletou paprikou a grilovacím kořením. Plátky másla obalíme v hladké mouce a položíme je na maso, podlijeme necelým 1 dl vody.

  3. Pekáček vložíme do trouby a pečeme při 200°C necelou 1 hodinu, občas maso polijeme výpekem. Po upečení maso vyjmeme.

  4. Šťávu z másla a vytečeného hermelínu tyčovým mixerem důkladně promixujeme, vznikne výborná máslovo-sýrová omáčka s vůní pečeného, kuřete, která se bude výborně hodit na polití přílohy.