- reklama -
Suroviny
4 porce
- 8 paliček (stehýnek)
- 2 cibule posekané na jemno
- 2 červené papriky – posekané na jemno
- 5 strozky česneku – rozetřený
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého pepře
- 1 rajčatový protlak
- 150 g uzeného špeku
- 2 PL sádla
- pepř mletý – dle chuti
- sůl dle chuti
- vývar kuřecí dle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Sádlo dáme na pánvičku rozpálit a na něm orestujeme paličky. Vyndáme na talířek a do výpeku přidáme cibuli a orestujeme do zlatova. Poté přidáme špek pokrájený na přiměřené kousky a restujeme do zlatova.
-
Do pánve vrátíme paličky a veškeré koření, včetně papriky, vývaru a česneku. Dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
-
Přidáme protlak, promícháme (řádně) a dusíme do té doby, než je maso měkké.
Příloha: chléb či vařená rýže.
Kuchař: Jaroslav Hulka