Kuřecí stehna v pivní marinádě

111
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí stehna (celé nohy)
olivový olej
2 prolisované velké stroužky česneku
cca 2 PL plnotučné hořčice
sůl
pepř
sladká mletá paprika
0,5 l světlého piva

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí nohy omyjeme a dáme do pekáčku. V misce smícháme všechny přísady na marinádu – pivo bude pěnit, tak marinádu necháme pár minut vyšumět..

  2. Kuřecí nohy přelijeme marinádou a necháme v ledničce uležet do druhého dne.

  3. Zakryté dáme do trouby na 150 stupňů a pečeme, než je maso měkké. Průběžne kontrolujeme, kdyby se pivo vyvařilo, můžeme podlít trochou vody, ale kuřecí stehna se nepečou tak dlouho, aby se všechno pivo vypařilo.

  4. Když je maso měkké, odkryjeme a necháme dopéci, aby byla zlatavá kůrčička.

  5. Podáváme s rýží, kuskusem, bulgurem…

Poznámka od kuchařky

Procházela jsem si sešitek drůbežích specialit a zaujal mě recept na kuřecí stehna na pivě – marinádu jsem pak udělala podle sebe, ale nápad zůstal 🙂

Pivo dodá marinádě i kuřeti trochu hořký nádech.

Pivo jsem měla Pražský Lager.