
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí stehna (celé nohy)
- olivový olej
- 2 prolisované velké stroužky česneku
- cca 2 PL plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
- sladká mletá paprika
- 0,5 l světlého piva
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí nohy omyjeme a dáme do pekáčku. V misce smícháme všechny přísady na marinádu – pivo bude pěnit, tak marinádu necháme pár minut vyšumět..
-
Kuřecí nohy přelijeme marinádou a necháme v ledničce uležet do druhého dne.
-
Zakryté dáme do trouby na 150 stupňů a pečeme, než je maso měkké. Průběžne kontrolujeme, kdyby se pivo vyvařilo, můžeme podlít trochou vody, ale kuřecí stehna se nepečou tak dlouho, aby se všechno pivo vypařilo.
-
Když je maso měkké, odkryjeme a necháme dopéci, aby byla zlatavá kůrčička.
-
Podáváme s rýží, kuskusem, bulgurem…
Poznámka od kuchařky
Procházela jsem si sešitek drůbežích specialit a zaujal mě recept na kuřecí stehna na pivě – marinádu jsem pak udělala podle sebe, ale nápad zůstal 🙂
Pivo dodá marinádě i kuřeti trochu hořký nádech.
Pivo jsem měla Pražský Lager.