- reklama -
Suroviny
3 porce
- 3 kuřecí stehna
- 3 lžíce másla
- 2 lžičky škrobu
- 1 větší cibule
- sůl
- pepř
- nové koření
- 1 bobkový list
- 1 lžička sladké papriky
- 1 kostka Knorr
- voda na podlití
- 150 g mražených zelených fazolek
- 1 menší červená cibulka
- 1 lžička práškového česneku
- 1 lžička sezamových semínek
- 1-2 lžíce másla
Postup přípravy receptu
-
Maso z obou stran osolíme, opepříme, cibulku nakrájíme nadrobno a na másle ji zpěníme. Přidáme stehna a z obou stran je necháme rychle zatáhnout.
-
Pak zalijeme vodou, přidáme kostku Knorr, bobkový list, papriku, nové koření. Necháme tak 40 minut dusit za občasného podlévání, dokud nezměknou. Poté stehna vyndáme a šťávu jemně zatřeme škrobem, dáme stehna zpět do šťávy a bez dalšího vaření necháme pět minut dojít.
-
Mražené fazolové lusky dáme vařit ve slané vodě, asi 5 minut, scedíme. Na másle krátce osmažíme červenou cibuli, nakrájenou nadrobno, přidáme lusky, práškový česnek a sezamová semínka. Restujeme dalších 5 minut. Vše jsem podávala s kari rýží.
Kuchařka: Lenka Škulinová