- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kg kysaného zelí
- 100 g uzené slaniny
- 6 stroužků česneku
- 4 horní kuřecí stehna
- mletá červená paprika
- mletý pepř bílý
- sůl
- mletý kmín
- 1,5 kg brambor
- grilovací koření
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky očistíme, rozrežeme na štvrťky a uvaríme na polovicu.
-
Stehná prešpikujeme narezaným cesnakom, posypeme rascou a paprikou a osolíme.
-
Na vymastený pekáč rozložíme kyslú kapustu, posypeme ju kockami slaniny a uložíme stehná. Podlejeme 1 dl vody, zakryjeme a pečieme pri 200°C asi 30 minút.
-
Potom stehná obložíme štvrťkami zemiakov, posypeme ich grilovacím korením a odkryté dopečieme, kým nechytia farbu.
Kuchařka: tejaja