
Suroviny
4 porce
- 4 větší kuřecí stehna
- máslo
- 4 střední jablka
- Marináda:
- kokos
- máslo
- sůl
- mletá sladká červená paprika
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna omyjeme. Máslo rozpustíme a smícháme s kokosem, solí a mletou sladkou paprikou. Množství surovin by mělo být zhruba tak, aby se vytvořila hustá kaše. Pekáček vyklademe plátky másla.
-
Marinádou potřeme kuřesí stehna z obou stran a dáme péci do trouby na cca 180 stupňů. Pečeme odkryté asi 20-30 minut (než se rozvoní).
-
Jablka omyjeme, jádřinec vykrojíme a jablka nakrájíme na plátky. Posypeme jimi kuřecí stehna a větší část dáme pod ně.
-
Dáme zpět do trouby a pečeme, než je maso úplně měkké. V případě potřeby podlijeme vodou.
-
Když je maso měkké, můžeme zvýšit teplotu na cca 200°C a nechat ještě asi 15-20 minut na křupavější kůrčičku.
-
Podáváme nejlépe s rýží.
Poznámka od kuchařky
Dlouho jsem chtěla udělat marinádu z kokosu a tip na smíchání kokosu a sladké mleté papriky jsem našla v Citlivé kuchyni Markéty Šichtařové a zbytek jsem si již dotvořila sama.
Pokud je čas, bylo by dobré nechat kuře v marinádě odležet, několik hodin nebo i přes noc.
Peče se celou dobu odkryté.
Jablka se dají nakrájet na osminky nebo na tenké plátky, důležité je, aby byly zhruba stejně silné. Budou mít hodně výraznou chuť, proto kdo jé příliš neholduje, by měl dát jablek míň.