
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí stehna
- Marináda:
- olivový olej
- špetka soli
- 1 lžička plnotučné hořčice
- sladká mletá paprika
- 2-3 lžíce javorového sirupu
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna omyjeme. Marinádu vytvoříme smícháním uvedených surovin.
-
Pekáček pokapeme olivovým olejem a vložíme do něj kuřecí stehna.
-
Stehna potřeme marinádou a dáme uležet do ledničky na několik hodin, klidně i přes noc.
-
Pečeme zakryté v troubě vyhřáté na 150 stupňů, cca hodinu a půl. Každých cca 30 minut zkontrolujeme a podléváme, v případě potřeby dolijeme vodu. Nakonec necháme dopéci bez víka cca 15-20 minut.
-
Jako příloha se hodí rýže, brambory, quinoa, kuskus, bulgur…
Poznámka od kuchařky
Moje oblíbená Citlivá kuchyně Markéty Šichtařové je dobrým zdrojem inspirací. I tentokrát jsem se nechala inspirovat jejími recepty a po několika úpravách (podle toho, jaké jsem měla doma suroviny) jsem vytvořila tento recept.
Šťáva z marinády je přímo vynikající.









