Suroviny
4 porce
- 8 ks kuřecích stehen
- 200 g těstovinové rýže
- 1 lžíce italských bylinek
- oregano
- Parmazán
- 4 ks rajčat sušených v oleji nakrájené na drobno
- 200 ml rajčata ve vlastní šťávě italské
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- olej olivový
- sůl
- mleté pepř
Postup přípravy receptu
-
Kuracie stehna podla chuti v ( nasom pripade boli uvarene so zeleninou do polievky) potom vybrate dane na olivovy olej ochutene korenim a solovou a vyprazane do zlatista.
-
V kazdej krajine ma tato „těstovinova rýže“ na slovensku sa vola „tarhona“ v taliansku „pasta risso“ takze mala kratka cestovina podobna ryze, bola uvarena v slanej vode cca 8 minut ( podla navodu ) ale stale na „al dente“ aby bolo tvrdsia.
-
Cesnak a cibula boli nakrajane na drobno oprazene na oleji k nim boli pridane na drobno nakrajane susene paradajky a oregano po minute dvoch pridane nakrajane konzervovane paradajky so stavou a prevarime niekolko minut -zahustime.
-
Scedene orzo pridame na panvicu a poriadne niekolko minut premiesame a prehrejeme osolime okorenime podla chuti.
-
Tradicne na juhu sa prida lyzica dve kvalitneho olivoveho oleja na chut.
Podavame s nastruhanym parmezanom.
Poznámka od kuchařky
Toto je lacny recept, tak podobne ako to robili nase setrnne mamky kurca na dva krat, najpr do polievky a potom ako hlavne jedlo.