Kuřecí stehna s těstovinovou rýži

64
- reklama -

Suroviny
4 porce

8 ks kuřecích stehen
200 g těstovinové rýže
1 lžíce italských bylinek
oregano
Parmazán
4 ks rajčat sušených v oleji nakrájené na drobno
200 ml rajčata ve vlastní šťávě italské
2 stroužky česneku
1 cibule
olej olivový
sůl
mleté pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuracie stehna podla chuti v ( nasom pripade boli uvarene so zeleninou do polievky) potom vybrate dane na olivovy olej ochutene korenim a solovou a vyprazane do zlatista.


    Zobrazit celý recept

  2. V kazdej krajine ma tato „těstovinova rýže“ na slovensku sa vola „tarhona“ v taliansku „pasta risso“ takze mala kratka cestovina podobna ryze, bola uvarena v slanej vode cca 8 minut ( podla navodu ) ale stale na „al dente“ aby bolo tvrdsia.

  3. Cesnak a cibula boli nakrajane na drobno oprazene na oleji k nim boli pridane na drobno nakrajane susene paradajky a oregano po minute dvoch pridane nakrajane konzervovane paradajky so stavou a prevarime niekolko minut -zahustime.

  4. Scedene orzo pridame na panvicu a poriadne niekolko minut premiesame a prehrejeme osolime okorenime podla chuti.

  5. Tradicne na juhu sa prida lyzica dve kvalitneho olivoveho oleja na chut.

    Podavame s nastruhanym parmezanom.

Poznámka od kuchařky

Toto je lacny recept, tak podobne ako to robili nase setrnne mamky kurca na dva krat, najpr do polievky a potom ako hlavne jedlo.