
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí stehna
- brambory
- sůl
- pepř
- 2 rohlíky
- 2 vejce
- mléko
- jarní cibulka
- kmín
- salát
- červená paprika čerstvá
- kukuřice
- rajče
- ocet
- cukr
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Začneme nádivkou – nakrájíme dva dny staré housky na kostičky, polijeme mlékem nebo smetanou, přikrájíme jarní cibulku.
-
Oddělíme si vejce, žloutek dáme do misky k rohlíkům.
-
Z bílku vyšleháme sníh. Není třeba šlehat sníh do husta, stačí jenom trochu. Sníh dáme do misky a rukou vmícháme, jemně. Osolíme, opepříme.
-
Opatrně prsty nadzvedneme kůži a nacpeme nádivku pod kůži, osolíme, opepříme a dáme péct na 180 °C. Přidáme kousek másla.
-
Salát dochutíme – pepř, sůl, cukr, ocet, voda.
Kuchař: Drahos z kamene









