Kuřecí stehna s mandlemi na zázvoru a mateřídoušce

57
- reklama -

Suroviny
2 porce

kuřecí stehna (nebo prsa)
šťáva z 1/2 citronu
1 smetana (na šlehání)
1 lžička zázvoru
1 lžička mateřídoušky (nebo majoránky)
2 stroužky česneku
1/2-1 lžíce hladké mouky
50 g mandlových lupínků
sůl
1/2 kostky slepičího vývaru
trochu olivového oleje na opečení masa

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme – dělala jsem ze stehen a posypeme zázvorem. Na hlubší pánev si dáme trochu oleje, stehna si z obou stran prudce opečeme, podlijeme vývarem, zakapeme citrónem a dusíme do měkka.

  2. Pak si maso na chvilku vyndáme, šťávu si vydusíme téměř na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme smetanou a po chvilce přidáme mandle, mateřídoušku a rozmačkaný česnek. Vrátíme maso zpět, dochutíme solí a necháme všechno dohromady provařit.

Poznámka od kuchařky

Dobroučká a pikantní improvizace. Kdo chce, může mouku rozmíchat ve smetaně a zalít.