
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí stehna
- 1 kg brambory
- tymián
- sůl
- 2 bobkové listy
- mletý bílý pepř
- 200 g hrášku
- 150 g prorostlé uzené slaniny
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky očistíme a narežeme na kolieska hrubé asi ½ cm.
-
Do vymasteného pekáča navrstvíme polovicu zemiakov, osolíme, okoreníme.
-
Na zemiaky uložíme jemne osolené kuracie stehná, posypeme ich tymiánom a na kocky narezanou slaninou.
-
Pridáme bobkové listy a posypeme hráškom.
-
Navrch rozložíme druhú polovicu zemiakov.
-
Podlejeme cca 2,5 dl vody, zakryjeme a pomaly dusíme v rúre pri teplote cca 180°C asi 1 hod.
-
Potom odkryjeme a ešte 10 min zapečieme odkryté.
Poznámka od kuchařky
Recept je z knihy „Špalíček receptů – Kuře“.
To 10 min odkrytie som pridala naviac, v knihe nie je, kuracie nožičky sa dusia len zakryté, a teda bez pripečenej kôrky. :)))
Kuchařka: tejaja