- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí stehna
- 330 g bambusových výhonků v nálevu (1 sklenička)
- 1 větší cibule
- 300 ml kuřecího vývaru
- trochu drceného kmínu
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
V pánvi rozpálíme olej. Na něm mírně zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibulku.
-
Přeneseme ji i s olejem do pekáče. Kuřecí maso osolíme, okmínujeme a přidáme je k cibuli.
-
Podlijeme vývarem (nebo můžeme použít kostku masoxu a přidat vodu), přikryjeme alobalem a necháme při 180°C..
-
Bambusové výhonky scedíme, jakmile je maso měkké, přidáme je do pekáče, odstraníme alobal a necháme na kuřátkách udělat křupavou kůžičku a smíchat chuť omáčky s výhonky, cca 10-15 minut. Podávala jsem s rýží.
Kuchařka: Lenka Škulinová