- reklama -
Suroviny
4 porce
- kuřecí stehna dle hladu
- 1 velká cibule
- 5 stroužků česneku
- 10 malých rajčat
- 1 sklenice nakládané pečené červené papriky
- olej
- sůl
- pepř
- trošku másla
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna opláchneme, osušíme, pak osolíme a opepříme. Do remosky/pekáče nakrájíme cibuli na půlkolečka, česnek na plátky, rajčata na čtvrtky a papriky na proužky. Zalijeme olejem, osolíme, opepříme, promícháme. Nahoru naklademe kuřecí stehna kůží dolů a dáme péct. Po půl hodině stehna otočíme.
-
Jakmile jsou stehna opečená a kůrčička zlatavá, vyjmeme na talíř. Směs v pekáči rozmixujeme s máslem a trochou převařené vody, aby vznikla omáčka – hustotu si uděláte podle chuti. Mixujeme dohladka. Pak vložíme do omáčky stehna a necháme vniknout chutě.
-
Na talíř dáme kopečky rýže, stehno a vše zalijeme omáčkou.
Kuchař: Marps