![Kuřecí stehna pečená s podzimní zeleninou_5ff6e89b09fc0.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kureci-stehna-pecena-s-podzimni-zeleninou_5ff6e89aefe1e.jpeg)
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí stehna
- 1/2 dýně Hokkaido
- 1/2 patizonu
- máslo
- sůl
- mletý kmín
- tymián
- oregano
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a okmínujeme. Pekáček vyklademe kousky másla a kuřecí stehna na něj položíme.
-
Hokkaido omyjeme, pokud je špatná slupka, tak ji odkrojíme. Zbavíme semeníku a nakrájíme na kousky. Patizon zbavíme slupky a semeníku, omyjeme a nakrájíme na kousky.
-
V misce smícháme nakrájené Hokkaido s patizonem, tymiánem a oreganem a lehce osolíme.
-
Kuřecí stehna zasypeme zeleninou, pekáček přikryjeme a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
-
Pečeme, než je zelenina i maso měkké, podle potřeby můžeme podlít vodou. V průběhu pečení kontrolujeme a maso poléváme výpekem.
-
Když je kuře měkké, odkryjeme a necháme v troubě na cca 15 minut, aby se pěkně zabarvila kůrčička – můžeme přidat stupně na 200.
-
Podáváme bez přílohy, ta není vůbec potřeba. Pokud by ale někomu vyloženě chyběla, nejlepší by byly brambory.