Suroviny
2 porce
- 0,5 kg kuřecí stehno )horní)
- 1 dcl oleje
- 2 menší cibule
- 4 stroužky česneku
- 6 kuliček Nového koření
- 1 bobkový list
- Hrst sušených hub
- sůl
- mletý pepř
- voda na podlévání
- 1 lžička solamylu
- 1 lžička Nescafé „Espresso“
Postup přípravy receptu
-
Den předem si do hrnku namočíme sušené houby s 1 lžičkou Nescafé „Espresso“.
-
Na pánev nalijeme olej, necháme rozehřát a vložíme omytá stehna. Zprudka orestujeme, aby se zatáhla. Když jsou mírně červená, přendáme je na talíř. Do výpeku dáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
-
Když je cibule mírně načervenalá, tak vložíme nazpět stehna, přidáme namočené houby i s vodou v níž se máčely, Nové koření a bobkový list.
-
Nyní vše v pánvi pod pokličkou dusíme do změknutí masa což netrvá dlouho. V případě potřeby podléváme vodou.
-
Nakonec odklopíme poklici a necháme vysmahnout.
-
V hrnečku si rozděláme necelou malou lžičku solamylu s troškou vody a nalijeme do pánve.
-
Dochutíme solí a pepřem podle chuti. Jenom prohřejeme.
Vhodná příloha: rýže, brambory na všechny možné způsoby, ale i těstoviny.