Kuřecí stehna na sušených houbách

84
- reklama -

Suroviny
2 porce

0,5 kg kuřecí stehno )horní)
1 dcl oleje
2 menší cibule
4 stroužky česneku
6 kuliček Nového koření
1 bobkový list
Hrst sušených hub
sůl
mletý pepř
voda na podlévání
1 lžička solamylu
1 lžička Nescafé „Espresso“

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si do hrnku namočíme sušené houby s 1 lžičkou Nescafé „Espresso“.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánev nalijeme olej, necháme rozehřát a vložíme omytá stehna. Zprudka orestujeme, aby se zatáhla. Když jsou mírně červená, přendáme je na talíř. Do výpeku dáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.

  3. Když je cibule mírně načervenalá, tak vložíme nazpět stehna, přidáme namočené houby i s vodou v níž se máčely, Nové koření a bobkový list.

  4. Nyní vše v pánvi pod pokličkou dusíme do změknutí masa což netrvá dlouho. V případě potřeby podléváme vodou.

  5. Nakonec odklopíme poklici a necháme vysmahnout.

  6. V hrnečku si rozděláme necelou malou lžičku solamylu s troškou vody a nalijeme do pánve.

  7. Dochutíme solí a pepřem podle chuti. Jenom prohřejeme.
    Vhodná příloha: rýže, brambory na všechny možné způsoby, ale i těstoviny.