
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí stehna
- 10 dkg anglické slaniny
- 5 dkg špeku
- 3 větší rajčata
- grilovací koření
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Odhrneme kůži, posolíme a posypeme grilovacím kořením. Kůži vrátíme zpět a povrch také posypeme grilovacím kořením. Necháme jeden den v lednici uležet (nemusíme, ale maso je pak chutnější).
-
Stehna dáme do pekáčku nebo do pečící folie, posypene slaninou a nakrájenými rajčaty.
Bez tuku a podlévání dáme péct. Během pečení 2x maso otočíme. -
Maso můžeme péct rychle na 170 st. 1,5 hodiny nebo pomalu na 100 st. 2,5 hodiny (maso je křehčí a chutnější).
Pro křupavou kůrku zvýšíme ke konci pečení teplotu na 200 st. Pokud jsme maso pekli v sáčku, vyndáme ho na pekáč a dopečeme kůrku. -
Rajčata i slanina pustí dost šťávy, proto není nutné maso podlévat.
-
Jako příloha se hodí brambory, bramborová kaše, hranolky, rýže.
Kuchařka: BrectanIvy