
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí stehna
- 500 g kysaného zelí ale stačí i méně
- 40 g uzené slaniny nebo anglické slaniny
- 1 menší cibule
- sůl
- mletý pepř
- kmín
- špetka cukru pokud je třeba
- 1 spíše větší syrová brambora
Postup přípravy receptu
-
Na dno nádoby pomalého hrnce dáme zelí i s nálevem, pokud je zelí víc suché – bez šťávy, tak přidáme zhruba 1 dl vody.
-
Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na drobnější kostky nakrájenou slaninu, trochu opepříme a promícháme.
-
Na zelí dáme kuřecí stehna, které jsme osolili a nahoře posypali kmínem. Já stehna zespod nařízla podél kosti a maso od kosti částečně uvolnila, ale není to nutnost dělat.
-
PH si zapneme na 2 stupeň a zhruba 20 – 30 minut před dokončením si zelí zahustíme jemně nastrouhanou bramborou.
-
Vmícháme ji do zelí a vše necháme dovařit.
-
Pak si zelí případně dochutíme, já malinko přisladila a podaváme.
Poznámka od kuchařky
Podobný recept už tady je v jiné kategorii, vložila jsem ho do kategorie PH k využití třeba začátečníků, jako jsem např. i já. Je nenáročný na přípravu a kdo zahušťovat bramborou nechce, tak zahustí např. jíškou nebo nemusí vůbec. Ale v zelí je dost tekutiny – šťávy z masa. Zelí jsem měla dost hodně, klidně by stačilo i na 4 porce.