Kuřecí stehna na kysaném zelí v PH

83
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 kuřecí stehna
500 g kysaného zelí ale stačí i méně
40 g uzené slaniny nebo anglické slaniny
1 menší cibule
sůl
mletý pepř
kmín
špetka cukru pokud je třeba
1 spíše větší syrová brambora

Postup přípravy receptu

  1. Na dno nádoby pomalého hrnce dáme zelí i s nálevem, pokud je zelí víc suché – bez šťávy, tak přidáme zhruba 1 dl vody.

  2. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na drobnější kostky nakrájenou slaninu, trochu opepříme a promícháme.

  3. Na zelí dáme kuřecí stehna, které jsme osolili a nahoře posypali kmínem. Já stehna zespod nařízla podél kosti a maso od kosti částečně uvolnila, ale není to nutnost dělat.

  4. PH si zapneme na 2 stupeň a zhruba 20 – 30 minut před dokončením si zelí zahustíme jemně nastrouhanou bramborou.

  5. Vmícháme ji do zelí a vše necháme dovařit.

  6. Pak si zelí případně dochutíme, já malinko přisladila a podaváme.

Poznámka od kuchařky

Podobný recept už tady je v jiné kategorii, vložila jsem ho do kategorie PH k využití třeba začátečníků, jako jsem např. i já. Je nenáročný na přípravu a kdo zahušťovat bramborou nechce, tak zahustí např. jíškou nebo nemusí vůbec. Ale v zelí je dost tekutiny – šťávy z masa. Zelí jsem měla dost hodně, klidně by stačilo i na 4 porce.