Suroviny
- 4-6 kuřecích stehen
- 1 menší hlávka kapusty
- 1 cuketa
- 1 menší kapie
- 1 bílá cibule (může být i žlutá)
- 1 menší pórek
- 2 šalotky
- 2 velké stroužky česneku
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžíce javorového sirupu
- máslo na dva prsty
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Stehna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
Pórek, cibuli, šalotku očistíme a nakrájíme na kolečka, kapii na proužky a cuketu oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na půlkolečka. Česnek na plátky a kapustu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a promícháme. -
Pekáček vytřeme olejem, vyskládáme cibulí, šalotkou, pórkem, cuketou, kapií, česnekem, na to kapustu a nakonec vložíme kuřecí stehna.
Poprášíme paprikou, poklademe hoblinkami másla, podlijeme vodou a přikryjeme alobalem. -
Dáme péct do vyhřáté trouby ny 200 C°. Po 15 minutách stáhneme na 100 C° a pečeme tak 45-50 minut.
-
Do malé misky dáme červenou papriku s trochou oleje, javorový sirup a dobře promícháme.
-
Na posledních 15 minut alobal odstraníme, mašlovačkou potřeme stehna směsí a pečeme dál na barvu.
Zkontrolujeme zda-li je měkké a upečené dozlatova. -
Jakmile je dopečeno a hotovo, stehna přendáme do misky (vrátíme do již vypnuté trouby, aby se udržela teplá).
Část zeleniny s kapustou dáme bokem a ostatní i s výpekem rozmixujeme na omáčku. Je-li potřeba, dochutíme. -
Teplá kuřecí stehna přendáme na talíř, přidáme, zeleninu a omáčku.
Jako příloha jsou výborné brambory s máslem.