Kuřecí stehna na hořčici a zelenině v parním hrnci

74
- reklama -

Suroviny

4 vykostěná kuřecí stehna
1 sáček mražené zeleniny
3 PL hořčice
1 PL oleje
1 PL koření Gyros
3 prolisované stroužky česneku
200 g přebrané a propláchnuté rýže
trošku soli do rýže

Postup přípravy receptu

  1. Ze 3 PL hořčice, 1 PL oleje, 1 PL koření a 3 prolisovaných stroužků česneku uděláme marinádu, do které naložíme nejlépe přes noc vykostěné, naklepané kuřecí maso.

  2. Parní hrnec naplníme dle návodu vodou. Do nádoby na vaření rýže dáme 200 g rýže, přidáme 300 ml vody a osolíme.

  3. Nad rýži do druhé nádoby dáme marinované maso a na něj rozložíme mraženou zeleninu. Hrnec uzavřeme, zapneme a paříme 40 minut.

Poznámka od kuchařky

Pokrm jsem pařila 30 minut, ale kukuřice v zelenině a rýže nebyly dodělané, tak jsem ještě 10 minut přidala.

Do šťávy, která stekla na dno hrnce jsem přidala trošku sojovky a worcesteru, aby rýže nebyla tak suchá.

Pokud někdo zkusí jako já a bude chutnat, budu ráda 🙂