
- reklama -
Suroviny
- 4 vykostěná kuřecí stehna
- 1 sáček mražené zeleniny
- 3 PL hořčice
- 1 PL oleje
- 1 PL koření Gyros
- 3 prolisované stroužky česneku
- 200 g přebrané a propláchnuté rýže
- trošku soli do rýže
Postup přípravy receptu
-
Ze 3 PL hořčice, 1 PL oleje, 1 PL koření a 3 prolisovaných stroužků česneku uděláme marinádu, do které naložíme nejlépe přes noc vykostěné, naklepané kuřecí maso.
-
Parní hrnec naplníme dle návodu vodou. Do nádoby na vaření rýže dáme 200 g rýže, přidáme 300 ml vody a osolíme.
-
Nad rýži do druhé nádoby dáme marinované maso a na něj rozložíme mraženou zeleninu. Hrnec uzavřeme, zapneme a paříme 40 minut.
Poznámka od kuchařky
Pokrm jsem pařila 30 minut, ale kukuřice v zelenině a rýže nebyly dodělané, tak jsem ještě 10 minut přidala.
Do šťávy, která stekla na dno hrnce jsem přidala trošku sojovky a worcesteru, aby rýže nebyla tak suchá.
Pokud někdo zkusí jako já a bude chutnat, budu ráda 🙂
Kuchařka: Anna Kocikova









