
Suroviny
4 porce
- -4 kuřecí stehna
- -1 lžíce mouky
- -2 lžičky mleté sladké papriky
- -1 a ½ lžíce olivového oleje
- -12 neoloupaných stroužků česneku
- -4 snítky rozmarýnu
- -125 ml bílého vína
- -400 ml kuřecího vývaru
- -50 g másla
- – sůl
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200ºC.
Kuřecí stehna očistíme, omyjeme, papírovou utěrkou otřeme do sucha a osolíme.
Mouku smícháme s paprikou a stehna v této směsi obalíme. Přebytečné množství mouky odstraníme oklepáním.
Každé stehno opečeme z obou stran do zlatava, asi 4-5 minut z každé strany, na rozpáleném oleji (nejlépe na litinovém kastrolu nebo pekáči s poklicí).
Přidáme česnek, rozmarýn a víno. Přivedeme k varu a necháme odpařit alkohol z vína. -
Přilijeme vývar a opět přivedeme k varu. Kastrol zakryjeme poklicí a dáme ho do předehřáté trouby na 45 minut. 15 minut před dokončením kastrol odkryjeme.
-
Stehna, česnek a rozmarýn vyndáme z omáčky do jiného kastrolu, zakryjeme pokličkou a kastrol dáme do již vypnuté trouby, aby maso nevychladlo.
Kastrol s omáčkou dáme na oheň zredukovat přibližně na polovinu, asi 7 minut.
Máslo nakrájíme na malé kousky, přidáme ho do omáčky a krouživými pohyby kastrolu jej spojíme s omáčkou.
Stehna podáváme s omáčkou, vyloupanými stroužky česneku a opečenými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…
Nedoporučoval bych vývar z kostky, jelikož omáčka by ve finále mohla být přesolená. Nemáme-li neslaný domácí vývar, raději použijeme vodu.