
- reklama -
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 2 větší cibule
- 250 ml černého piva
- Rama Culinesse
- 1/2 sáčku Knorr marinády Pepř & hořčice
- olivový olej
- jíška tmavá
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a po všech stranách potřeme Knorr marinádou, kterou připravíme podle návodu na obalu.
-
Maso necháme 30 minut ležet.
-
Nahrubo nakrájenou cibulí vyložíme pekáček, který předem vymažeme Ramou Culinesse.
-
Na vrstvu cibule narovnáme marinovaná kuřecí stehna. Pokud nám marináda zbude, přidáme ji do pekáčku.
-
Maso podlijeme černým pivem a vložíme do předem vyhřáté trouby.
-
Pečeme za častého polévání výpekem asi 45 – 50 minut při teplotě 200°C.
-
Po dopečení maso vyjmeme a výpek zahustíme podle potřeby jíškou. Pak maso opět vložíme do pekáčku a prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Vhodnou přílohou jsou například americké brambory nebo bramborová kaše.
Kuchař: toprecepty.cz