- reklama -
Suroviny
3 porce
- 3 kuřecí stehna s kůží
- sůl
- pepř
- 2 lžičky práškového česneku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 větší cibule nakrájená na kolečka
- 1 kostka Knorr
- 1 hrnek vody
- 150 ml bílého vína
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 plátky anglické slaniny nakrájené na menší podélné proužky
- 15-20 oliv (či více dle chuti)
- 1 bobkový list
Postup přípravy receptu
-
Maso okořeníme česnekem, solí a pepřem z obou stran. V hlubším pánvi zahřejeme olej na střední teplotu a rychle opečeme kuřecí stehna. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a restujeme, dokud cibule nechytí zlatavý nádech.
-
Přilijeme víno a hrnek vody, přihodíme vývarovou kostku, tymián a zakryjeme.
Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a necháme kuře zvolna dusit. ¨ -
Asi za 20 minut přidáme anglickou slaninu a dusíme dalších 20 minut
-
Nakonec ještě přidáme zelené olivy, promícháme a vaříme ještě 5 minut. Podáváme s rýží.
Kuchařka: Lenka Škulinová