
- reklama -
Suroviny
7 -10 porcí
- 1 kg kuřecích stehenních řízků
- 2 dl podmáslí na naložení a olej na smažení
- Na kořenící směs:
- 1/2 lžíce pálivé mleté papriky
- 1 lžička soli
- 1 lžička sušené cibule
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička mletého kmínu nebo drceného kmínu
- 1/2 lžičky tymiánu
- 1/2 lžičky mletého fenyklu
- 1/2 lžičky sušené bazalky
- 1/4 lžičky mletého pepře
- vše smíchat
- Obalovací směs na 1 kg stehenních řízků:
- 90 g strouhanky
- 60 g hladké mouky
- 1,5 lžíce připravené kořenící směsi
- 1 lžička mleté papriky ostré (sladká nebo napůl)
- 0,5-1 lžička soli (maso se samostaně nesolí)
- vše smíchat
Postup přípravy receptu
-
Stehenní steaky naložíme na několik hodin do podmáslí, nejraději přes noc.
-
Pak maso necháme mírně okapat a obalujeme ve směsi strouhanky s moukou, solí a kořením.
-
Vkládáme do vyšší vrstvy rozehřátého oleje a smažíme z obou stran.
Poznámka od kuchařky
Místo stehenního masa bez kosti se může použít celé kuře naporcované na zhruba 10 – 12 dílů. Maso se taktéž naloží do podmáslí, obalí ve směsi a smaží. Dle vlastní úvahy se může ještě následně dopéct v troubě, aby bylo maso důkladně tepelně opracované až ke kosti. Připravovala jsem i kuřecí křídla, ale nemám foto. Směs koření používám i na pečené kuře.
Zdroj receptu: Magazín Albert, mírně upraveno.
Kuchařka: Merylas