
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí prsní řízky
- 8 lžic sójové omáčky (lze namíchat tmavou, sladkou, obvyklou – podle individuální chuti)
- 1 cm kořenu čerstvého zázvoru
- 1 stroužek česneku
- 15 cm pórku
- olivový olej
- 1 lžíce másla
- pepř
- sůl
- brokolice na přílohu
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso nasolíme a opepříme. Troubu rozehřejeme na 200°C.
-
V pánvi rozpálíme olivový olej s máslem a maso opékáme po pěti minutách z obou stran. Poté vyjmeme, zabalíme do alobalu a vložíme do trouby. Sójovou omáčku prošleháme s utřeným česnekem a prolisovaným zázvorem.
-
Výpek v pánvi zalijeme malým množstvím horké vody, přidáme kolečka pórku a necháme je zavadnout. Přilijeme směs sójové omáčky, česneku a zázvoru a necháme redukovat do optimální hustoty. Dochutíme solí a pepřem a plátky masa při servírování obléváme omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Recept je původně inspirovaný magazínem Albert, ve výsledku je však značně pozměněný.
Kuchařka: Eliza