Kuřecí steaky s ochucenou sójovou omáčkou

74
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí prsní řízky
8 lžic sójové omáčky (lze namíchat tmavou, sladkou, obvyklou – podle individuální chuti)
1 cm kořenu čerstvého zázvoru
1 stroužek česneku
15 cm pórku
olivový olej
1 lžíce másla
pepř
sůl
brokolice na přílohu

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso nasolíme a opepříme. Troubu rozehřejeme na 200°C.

  2. V pánvi rozpálíme olivový olej s máslem a maso opékáme po pěti minutách z obou stran. Poté vyjmeme, zabalíme do alobalu a vložíme do trouby. Sójovou omáčku prošleháme s utřeným česnekem a prolisovaným zázvorem.

  3. Výpek v pánvi zalijeme malým množstvím horké vody, přidáme kolečka pórku a necháme je zavadnout. Přilijeme směs sójové omáčky, česneku a zázvoru a necháme redukovat do optimální hustoty. Dochutíme solí a pepřem a plátky masa při servírování obléváme omáčkou.

Poznámka od kuchařky

Recept je původně inspirovaný magazínem Albert, ve výsledku je však značně pozměněný.