- reklama -
Suroviny
- olivový olej (extra virgin)
- 4 kuřecí steaky (prsa, vykoštěná stehna)
- 4 plátky šunky (já měla šunku od kosti)
- 100 g sýru Niva
- olivy (černé, zelené, dle chuti)
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- voda
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso naklepeme (silnější prsa nakrojíme a rozložíme), osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji.
-
Maso vyndáme a výpek zaprášíme trochou mouky, orestujeme a pak podlijeme vodou, aby vznikl dobrý sauce. Maso vrátíme a přidáme okapané olivy (do prostoru mezi masem). Na každý steak dáme plátek šunky a sýru. Přiklopíme poklicí, vypneme sporák a necháme „dojít“.
-
Podáváme s vařenými brambory (dají se na talíři vidličkou rozsťouchat s tou dobrou šťávou!), bramborovou kaší, hranolkama nebo rýží. Dobrou chuť !
Poznámka od kuchařky
Zase jedna má oblíbená rychlovka. Je to hotové dřív, než se uvaří brambory.
Kuchařka: Paprika