- reklama -
Suroviny
- 1 kuřecí prso bez kůže
- 1/2 středně velké cukety
- 70 g žampionů (krémové)
- Olej
- Sůl
- pepř
- 1/2 lžičky tymiánu
- Sušený česnek
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200°C. Žampiony podle velikosti překrojíme napůl anebo na čtvrtiny. V misce smícháme lžíci oleje, tymián a sůl a pepř a žampiony se směsí promícháme.
-
V pánvi přivedeme vodu k varu a osolíme. Cuketu podélně nakrájíme na plátky silné asi 3 mm a dáme na 3 minuty zblanšírovat, poté zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.
-
Kuřecí prso lehce naklepeme, z obou stran osolíme a posypeme sušeným česnekem. Rozpálíme pánev a maso z obou stran po 3 minutách opékáme. Plátky cukety ovineme steak, lehce osolíme a vložíme na plech vyložený pečicím papírem. Vedle masa rozložíme žampiony a na 12-15 minut vložíme do trouby.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz
Kuchařka: Vareniste.cz