
- reklama -
Suroviny
- 500 g vykoštěných kuřecích stehen bez kůže
- 3 PL olivového oleje
- 3 PL balsamikového octa
- 1 PL Dijonské hořčice (s medem)
- 3 stroužky česneku rozetřené
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- velká hrst čerstvé bazalky
- 150 g zelených vypeckovaných oliv – přepůlených
- 1/2 skleničky pečených rajčat i s olejem
Postup přípravy receptu
-
V míse si našleháme olej, balsamikový ocet, hořčici a česnek. Steaky z obou stran osolíme, opepříme, dáme do mísy a pořádně promícháme s marinádou.
-
Necháme 3 hod. v chladu odpočinout. Maso dáme na rozpálenou pánev, bez marinády a necháme opéct z obou stran asi 4-5 min.
-
Maso vyndáme z pánve a vlijeme do ní marinádu, rajčátka i s olejem, olivy a necháme asi 3 min. provařit.
-
Přidáme bazalku vrátíme maso, necháme chvilku prohřát a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Příloha rýžové nudle.
Zdroj leták Albertu upraveno, podle dostupných surovin, které jsem měla doma. Moc jsme si pochutnali.
Pečená rajčatahttp://www.toprecepty.cz/recept/13809-pecena-rajca…
Kuchařka: suslajda









