Kuřecí steak s meruňkou

52
- reklama -

Suroviny

kuřecí prsíčka (počet podle porcí)
kompotované meruňky (počet podle porcí)
Hermelínu pod meruňku (1 cm plátek)
Hermelínu na meruňku (1,5 cm plátek)
sůl
bílý pepř
tuk na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Plátek jemně naklepeme, mírně osolíme (hermelín je slaný), opepříme. Rychle opečeme na pánvi z obou dstran.

  2. Pak na plátek položíme slabší plátek hermelínu, na něj položíme půlku 1-2 meruněk (podle velikosti) a přes něj položíme silnější plátek sýra.

  3. Dáme zapéct pod rozpálený gril, dokud se oba plátky nespojí a mírně nezrůžoví. Jako příloha je ideální rýže, ale i brambory, hranolky atd.

  4. Vypečenou šťávu z pánve malinko zahustíme, přidáme sladkou papriku, pár kapek tabasca nebo tekutého chilli, chvíli povaříme a zahustíme.

Poznámka od kuchařky

Poznámka: pokud máte mražené meruňky, byly by lepší, u kompotovaných musíte počítat s tím, že budou trochu „rozpatlané“ – ale je to moc dobré.