- reklama -
Suroviny
4 porce
- 250 g kuřecího masa
- 150 g pikantní klobásy
- 200 g žampionů
- 200 g másla
- 150 g hladké mouky
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív nakrájíme plátky, které pořádně rozklepeme, osolíme a opepříme.
Klobásu a žampiony nakrájíme na plátky. -
V pánvi maso zprudka z obou stran opečeme. Maso vyndáme, dáme na pánev klobásu a restujeme do doby, než bude klobása opečená. Pak přidáme žampiony nakrájené na plátky. Hotové vyndáme na talíř.
-
Omáčku uděláme tak, že do výpeku přidáme máslo a zahustíme hladkou moukou. Přidáme zpět opečené maso, opečené žampiony, klobásu a necháme dusit do měkka. Nakonec dochutíme.
-
Podáváme s hranolky či bramborami.
Kuchař: @.jarda11