Kuřecí steak po mlynářsku

95
- reklama -

Suroviny
2 porce

Na 2 porce:
•2 páry (tedy 2ks pravých a 2ks levých) horních kuřecích stehen
•hladká mouka
• tuk na smažení
•bylinky a uzeniny ( nejlépe typu Uherák)

Postup přípravy receptu

  1. Z masa opatrně (abychom neoddělili kůži od masa) vypreparujeme stehenní kost (nezapomeneme ani na kloubní chrupavky spojené s masem).

  2. Maso trochu porovnáme paličkou a můžeme odřezat přes kůži přečnívající cancoury.

  3. Maso (ne kůži) osolíme a podle chuti ochutíme: jeden plát poklademe čím je nám libo: koření, bylinky, uzeniny – výborné jsou fermentované salámy typu Uherák, ale stačí i jen šunka.

  4. Překryjeme druhým plátem a spíchneme jehlami.

  5. Porce poprášíme moukou (ale nemusíme) a smažíme pomalu ve vyšší vrstvě tuku, každou stranu asi pět minut.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: http://www.labuznik.cz/recept/kure-po-mlynarsku/

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…