
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 vykostěné stehenní řízky
- 40 stroužků česneku
- 1-2 lžíce másla nebo ghí
- 1 lžíce medu
- 1/2 lžičky tymiánu sušeného nebo 3 větvičky čerstvého
- 300-400 ml vývaru z masa
- 1 kelímek 12% smetany
- 1 lžička hladké mouky
- trošku citronové kůry
- pepř, sůl
Postup přípravy receptu
-
V pánvi vhodné na pečení v troubě roztopíme máslo.
-
Maso vykostíme a kůži malinko nakrájíme do mřížky. Osolíme, opepříme a nejdříve stranou bez kůže opékáme na másle. Když je opečená, obrátíme kůží dolů a taktéž opečeme dočervena.
-
Maso vyjmeme, do výpeku vložíme 40 stroužků oloupaného česneku, malinko jej promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme tymián, med a a vložíme zpět maso.
-
Pánev dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme ještě 20-25 minut.
Upečené maso vyndáme a výpek zahustíme smetanou smíchanou s jednou lžičkou mouky a dobře provaříme -
Podáváme s vařeným bramborem, nebo bramborovou kaší, jak kdo má rád.
Poznámka od kuchařky
Z videa na FB
Zvláštní je, že množství česneku není nijak zvlášť cítit. Omáčka je velmi jemná..
Kuchařka: JanaDorazinova









