
Suroviny
4 porce
- Do trouby:
- 4 kuřecí stehenní řízky
- půl sáčku těstovin (mašličky)
- provensálské bylinky
- mletá paprika
- sůl
- pepř
- tuk na vymazání a voda na podlití
- Salátová tatarka:
- hrst strouhaného zelí
- 1 sekané rajče
- menší červená paprika na nudličky
- 2 nasekané stroužky česneku
- hrst růžiček brokolice (nebo oloupané a nasekané stonky)
- nasekaná snítka petrželky
- 2 PL majonézy
- 1 KL hořčice plnotučná
- sůl
- pepř
- Na ozdobu:
- smažená cibulka a nějaké to zelenisko
Postup přípravy receptu
-
Pekáček vymažeme oblíbeným tukem, na dno nasypeme půl balíčku těstovin, posolíme.
-
Stehenní řízky omyjeme, posypeme solí, pepřem a bohatě bylinkami, malinko paprikou, a položíme na těstoviny. Podlijeme vodou jen do výšky těstovin.
-
Pečeme přiklopené 30 minut při 200°C. Po 20 minutách pečení zkontrolujeme, případně přidáme vodu, odlepíme těstoviny ode dna a necháme maso zrůžovět bez pokličky.
-
Zeleninu na tatarku krátce povaříme společně v hrníčku, scedíme, přidáme majonézu a hořčici, dochutíme solí a pepřem a podáváme v misce zvlášť.
Poznámka od kuchařky
Když dělám těstovinový salát, část rodiny nad ním vždycky ohrne nos. Podobně jako u francouzského bujónu, kde se podávají k vývaru ostatní ingredience zvlášť, si tu můžou vybrat kolik a čeho…