Suroviny
- 700 g kuřecích srdíček (očištěných od tuku a tepen, pokrájených na půlky)
- 1 malá cibule (na jemno nakrájená)
- 3-4 stonky jarní cibulky (zvlášť nakrájené na tenká kolečka zelené a bílé části)
- 2-3 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce tmavé sójové omáčky
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 2 lžičky rajského protlaku
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžičky sladké papriky
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej
- 1,7 l kuřecího vývaru (1,2 l na bulgur, 0,5 l k srdíčkům)
- 1 balení bulguru (použila jsem 500 g od zn. Arax)
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme bulgur dle návodu na obalu, nejlépe za použití kuřecího vývaru a předem krátce orestovaný na olivovém oleji.
-
Na 3-4 lžících oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme srdíčka, lehce zarestujeme a pak zasypeme paprikou a kmínem, následně vmícháme hořčici a protlak a dusíme téměř do vyvaření tekutiny, kterou pustí srdíčka. Přidáme bílou část nakrájené jarní cibulky, promícháme a zalijeme zbylým vývarem a za občasného míchání vaříme do změknutí srdíček. Ke konci přidáme ústřicovou a sójovou omáčku a nakrájenou zelenou část jarní cibulky. Dochutíme pepřem a solí, s tou opatrně, použité omáčky jsou dost slané. Necháme chvíli propojit chutě a odstavíme z plotny.
-
Mírně prochladlou směs spojíme s připraveným bulgurem a podáváme. Můžeme posypat nasekanou petrželkou či jinou oblíbenou bylinkou.