- reklama -
Suroviny
- 1000 g kuřecích srdíček
- 2 cibule
- sterilovaná sladkokyselá zelenina
- 600 ml kuřecího vývaru
- 1 zakysaná smetana
- 1,5 PL hořčice
- drůbeží vývar
- 2-3 kuličky celého černého pepře
- mletý bobkový list
- sůl podle potřeby
- 2 kuličky jalovce
- 80 g anglické slaniny
- šťáva z citronu
- hladká mouka
- tymián, oregano
Postup přípravy receptu
-
Slaninu pokrájíme na kostičky a vložíme vyškvařit do tlakového hrnce. Přisypeme pokrájené cibule, sušený tymián a oregano.
-
Z kuřecích srdíček odstraníme tučné části. Srdíčka přepůlíme, dobře propláchneme a vložíme do tlakového hrnce k orestované cibuli a slanině. Zamícháme a necháme pustit šťávu.
Podlijeme kuřecím vývarem, přidáme okapanou naloženou sterilovanou zeleninu a okořeníme. Tlakujeme cca 25 minut. Koření po této době vyjmeme. Zeleninu ponorným mixerem rozmixujeme. Na zahuštění rozkvedláme jednu a půl lžíce hladké mouky se zakysanou smetanou smíchanou se sosem.
-
Přidáme a zašleháme i hořčici. Vše nalijeme do hlubší nádoby. Necháme ještě probublat cca 12 minut. Ochutíme šťávou z citronu. Podáváme s knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Ivace64