- reklama -
Suroviny
4 porce
- 800 g kuřecích řízků
- 5 stroužků česneku
- 3 cm čerstvého zázvoru
- 2 lžíce oleje
- 200 g bílého jogurtu
- šťáva z půl citrónu
- 4 špetky chilli
- 1/2 lžíce koření garam masala nebo směsi vytvořené z (v hmoždíři):
- 2 lžic koriandrových semen,
- 1 lžíce římského kmínu,
- 1 lžíce kardamonu,
- 1/2 lžíce černého pepře,
- 1/2 lžíce hřebíčku,
- 1 lžíce skořice,
- 1/2 nastrouhaného muškátového oříšku.
- 1 lžíce tandoori masala nebo směsi koriandru, zázvoru, chilli a římského kmínu ve stejném poměru
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Všechny přísady smícháme s bílým jogurtem a do vzniklé marinády naložíme maso, které jsme nakrájeli na větší kostky.
-
Druhý den napícháme maso na špízy a pečeme v maximálně rozpálené troubě asi 25 minut. Špízy během pečení průběžně otáčíme.
Poznámka od kuchařky
Volně podle „Kluci v akci“
Kuchařka: Eliza