
Suroviny
1 porce
- 80 g kuřecích prsou
- 50 g kuřecích jater
- 25 g šunkové klobásy
- 25 g cibule
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 170 g oloupaných brambor (na přílohu)
- čerstvá majoránka
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso a játra nakrájíme na větší kousky, klobásu na kolečka a cibuli podélně na čtvrtky a ještě překrojíme napůl. Záleží na její velikosti.
Maso a játra osolíme a opepříme. Můžeme použít i jiné oblíbené koření. Všechny ingredience střídavě napíchneme na kovovou jehlu nebo na špejli. Celý špíz důkladně zabalíme do fólie, konce zakroutíme, aby nemohla při vaření vytékat šťáva. -
Zabalený špíz vložíme do parního hrnce a vaříme zhruba 15 minut. Pak přidáme na menší kousky nakrájené, lehce osolené brambory smíchané s čerstvou majoránkou a vaříme ještě dalších cca 15 minut.
-
Po dohotovení vyjmeme špíz na talíř a odstraníme fólii. Na talíř proto, abychom zachytili šťávu. Přidáme brambory a podáváme. Jídlo je dobré doplnit nějakým zeleninovým salátem, v mém případě z kysaného zelí.
Poznámka od kuchařky
Množství ingrediencí je orientační a lze ho libovolně měnit. Množství brambor si každý zvolí dle svých potřeb. Taktéž délka vaření záleží na velikosti špízu a velikosti brambor, uvedla jsem orientační čas. Jedna porce se dá připravit v jednom patře, pokud je jich více, tak brambory bych dala do plata nad maso.









