
- reklama -
Suroviny
4 porce
- Na špízy:
- 500 g kuřecích prsou
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 4 PL medu
- 4 PL šťávy z kompotovaného ananasu
- 2 čerstvé červené papriky (klidně i zelené,žluté)
- Na rýži:
- 400 g rýže
- 2 čerstvé zelené cibulky
- 225 g kompotovaného ananasu
- 1/4 ČL mletého zázvoru (nebo 1 ČL čerstvého, nastrouhaného)
Postup přípravy receptu
-
Špízy: ve středně velké míse smícháme 4 PL ananasové šťávy a med. Dobře promícháme.
-
Kuře osolíme a opepříme podle chuti a přidáme do misky s marinádou.
-
Promícháme, aby se marináda dostala všude.
-
Dáme do lednice na 30 minut až 1 hodinu.
-
Mezitím rozehřejeme gril na střední teplotu a rošt lehce potřeme rostlinným olejem.
-
Jakmile jsme připraveni grilovat, napícháme na jehle střídavě maso a papriky. Potřeme zbylou marinádou.
-
Grilujeme cca 15 minut nebo dokud maso není upečené.
-
Rýže: mezitím uvaříme rýži podle návodu.
-
Do uvařené rýže přidáme na jemno nakrájenou cibulku, ananas a zázvor. Ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz
Kuchařka: chute-sveta.cz