
Suroviny
4 porce
- 500 g kuřecího masa (ze stehen bez kůže)
- 1 cibule
- 1/2 malé kapie
- lístky čerstvé bazalky
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso z kuřecích stehen nakrájíme na menší špalíky, osolíme, opepříme a smícháme s velmi jemno nakrájenou cibulí a trochou oleje. Necháme cca 15 minut odležet v chladnu.
-
Rozehřejeme si pánev Wok a kuřecí směs začneme velmi zprudka opékat.
-
Restujeme, dokud maso není dokonale orestované.
-
Do takto orestovaného masa vlijeme cca 2 dcl kuřecího vývaru (např. z krků, křídel), přidáme na malé kostičky nakrájenou červenou kapii a najemno nakrájených cca 6 větších lístků čerstvé bazalky.
-
Šťávu necháme zredukovat na malé množství a podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
Jak je možno z receptu vydedukovat – jedná se o tzv. verzi skoro na sucho (není moc šťávy) a proto je použito šťavnaté kuřecí maso ze stehen. Ti šikovní si množství šťávy jistě dokáží upravit, dle potřeby strávníků.