Kuřecí špalíčky na cuketě a cibuli

70
- reklama -

Suroviny
3-6,záleží na velikosti špalíčků

6 ks kuřecích špalíčků (horní část stehen)
600 g očištěné cukety
300 g cibule
200 g Eidamu
2 lžíce nasekaných lístků libečku
sůl
Na marinádu:
150 ml Lemon Cool (viz foto)
100 ml sladké chilli omáčky
2 lžíce oleje
2 lžíce hořčice
2 lžíce granulovaného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na marinádu ve větší míse dobře prošleháme vidličkou.
    Špalíčky opláchneme, osušíme, obalíme marinádou a necháme v míse v chladu 6 hodin uležet.

  2. Cuketu nakrájíme na 1,5 cm silné dílky, cibuli na silnější půlkolečka.
    Na dno pekáčku naskládáme cuketu, lehce osolíme, zasypeme libečkem a cibulí.
    Na cibuli poskládáme špalíčky a zalijeme marinádou.

  3. Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme 50 minut. 10 minut před koncem dáme na každý kousek masa kopeček hrubě nastrouhaného sýra a dopečeme.

  4. Pokud cuketa a cibule pustily větší množství šťávy, tak ji opatrně z pekáčku slijeme do kastrůlku a silným varem zredukujeme.

  5. Přílohu nemusíme dávat žádnou. Špalíčky podáváme s cuketou a cibulí, můžeme ještě obložit čerstvou zeleninou.