
- reklama -
Suroviny
3-6,záleží na velikosti špalíčků
- 6 ks kuřecích špalíčků (horní část stehen)
- 600 g očištěné cukety
- 300 g cibule
- 200 g Eidamu
- 2 lžíce nasekaných lístků libečku
- sůl
- Na marinádu:
- 150 ml Lemon Cool (viz foto)
- 100 ml sladké chilli omáčky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce granulovaného česneku
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na marinádu ve větší míse dobře prošleháme vidličkou.
Špalíčky opláchneme, osušíme, obalíme marinádou a necháme v míse v chladu 6 hodin uležet. -
Cuketu nakrájíme na 1,5 cm silné dílky, cibuli na silnější půlkolečka.
Na dno pekáčku naskládáme cuketu, lehce osolíme, zasypeme libečkem a cibulí.
Na cibuli poskládáme špalíčky a zalijeme marinádou. -
Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme 50 minut. 10 minut před koncem dáme na každý kousek masa kopeček hrubě nastrouhaného sýra a dopečeme.
-
Pokud cuketa a cibule pustily větší množství šťávy, tak ji opatrně z pekáčku slijeme do kastrůlku a silným varem zredukujeme.
-
Přílohu nemusíme dávat žádnou. Špalíčky podáváme s cuketou a cibulí, můžeme ještě obložit čerstvou zeleninou.
Kuchařka: Anna Kocikova