Kuřecí soté „Interhotel“

61
- reklama -

Suroviny

Kuřecí směs:
• 6 x kuřecí prsíčka
• 2-3 žloutky
• Solamyl
• sůl
• mletý pepř
• worcester
žampiony (nejlépe čerstvé)
sterilované lečo
šlehačka nebo smetana
opražené mandle

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme kuřecí směs: prsíčka na nudličky a vše smícháme dohromady a na oleji opečeme (vezmeme vzorek a pokud je potřeba, přidáme worcester, sůl, pepř).

  2. Samostatně na lžíci oleje osmahneme na pánvi nakrájené žampiony, přidáme sterilované lečo (použila jsem domácí), necháme projít varem, přimícháme kuřecí směs a zalijeme šlehačkou, lehce promícháme a vše spolu prohřejeme. Podle potřeby ještě dosolíme, dopepříme.

  3. Před podáváním posypeme opraženými mandlemi (na suchém plechu v troubě hlídáme, až začnou lehce hnědnout – jsou hotové).

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Kuchařka pro labužníky – název receptu je dle této kuchařky.

Je to opět jedno z rychlovek. Příloha – rýže, těstoviny…