
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 6 kuřecích stehenních řízků
- ½ hlávky menšího bílého zelí
- 2 mrkve
- 2 velké cibule
- 5 stroužků česneku
- 5 středně velkých brambor
- 1 12% smetana na vaření
- mletý pepř
- sladká mletá paprika
- celý kmín
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do velké mísy dáme zelí nakrájené na tenké nudličky, cibuli na tenké půlměsíčky a česnek na tenké plátky.
Přidáme mrkev nastrouhanou na hrubých slzičkách, lžíci kmínu, lžíci soli a vše promícháme. -
Připravenou zeleninu dáme do zapékací mísy, poklademe na silnější plátky nakrájenými bramborami a lehce posypeme solí a kmínem.
-
Řízky posypeme solí, pepřem a paprikou a naskládáme je na vrstvu brambor.
Zalijeme smetanou a dáme do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme 50-60 minut.
Poznámka od kuchařky
Zapékací mísa měla rozměr 27 x 18 x 5 cm.
Kuchařka: Anna Kocikova