
Suroviny
- 2 vetší kuřecí prsa
- 1 velká cibule
- 1 hrst hrášku
- ½ brokolice
- ½ gelového bujonu Dr. Oetker
- 100 ml panna cucina (italská hustá smetana)
- 4-6 sušených rajčat naložených v oleji
- 2 stroužky česneku
- 1 velká kapie
- olivový olej
- sůl
- bílý pepř
- 1 malá naběračka vody z těstovin
- 250 g těstovin trofie
- Dále:
- kousek bazalky
- půl kapie
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa umyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, nebo větší nudličky.
½ kapie nakrájíme na kolečka, zbytek na kostičky, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na drobno, sušená rajčata na proužky a brokolici rozebereme na růžičky. -
Do osolené vody dáme vařit těstoviny dle návodu na obale. Uvařené slijeme, část vody dáme bokem, těstoviny pokapeme olivovým olejem, zamícháme a uložíme je zatím na teplé místo.
-
Brokolici povaříme v osolené vodě cca 4 minuty a přendáme do ledové vody.
-
Na pánvi s olejem osmažíme cibuli do sklovita, přidáme maso a zprudka opékáme se všech stran, až je maso měkké. Netrvá to dlouho.
-
Přidáme malou naběračku vody z těstovin, ½ gelového bujonu, opepříme a přidáme sušená rajčata, česnek, hustou smetanu a necháme vařit, až se vše spojí a vytvoří polohustou omáčku.
Solíme až je hotové, někdy to ani není potřeba. -
Nakonec přidáme hrášek a brokolici a už jen velice krátce provaříme.
Ochutnáme a je-li potřeba dosolíme. -
Servírujeme s těstovinami a zdobíme plátky kapie a lístky bazalky.